Annons

Omedelbar ökad bevakning efter stöldraidVen-Trafiken sätter in vakter på brottsdrabbad p-plats

Semestern på Ven kunde fått ett lyckligare slut. När den norska familjen kom tillbaka till Landskrona efter två sköna dagar på ön fann de sin bil vandaliserad och några viktiga papper stulna.
Vi tyckte dels att priset för att med bilen till ön var högt, dels hade vi hört att det var enkelt att ta sig runt på cykel, säger pappan i familjen och suckar djup när han tittar på de sönderslagna rutorna på sin Ford.

Parkeringen på Kolgatan dit kommunen hänvisar venturister samt boende och företag i området har under en period varit drabbad av bilinbrott och kulmen nåddes i natt. Enligt utsagor från bärgaren på plats har inte mindre än elva bilar haft inbrott genom krossade rutor.
Några nyare bilar har dessutom drabbats av att man tagit navkapslarna och något fall rent av hjulen, berättar han.

Annons
 

Parkeringsplatsen som är granne med industriområdet ligger delvis skymd bakom järnvägsvagnar och buskage. När Ven-Trafikens vd,  Magnus Anderson idag fick klart för sig omfattningen av det inträffade reagerade han omedelbart.
– Jag sitter här med ett kontrakt som innebär att Securitas kommer att utöka sin bevakning av platsen i sommar. Dessutom kan vi nu ocskå skylta upp att det rör sig om en bevakad parkeringsplats, säger han.
– Det har tidigare också varit på tapeten att kameraövervaka parkeringsplatsen men först måste andra åtgärder vidtas som att utöka bevakningen, öka belysningen och göra den mer insynsvänlig. Delar av detta är redan gjort, säger Magnus Anderson som månar om sina resenärer.
– Visst kunde det vara enklare att säga att detta är kommunens ansvar. Kostnaden måste tas någonstans och vi får se det som en service mot våra passagerare.

Nu återstår det och se om de omedelbara insatserna får effekt eller om kommunen ånyo tvingas göra en begäran om kameraövervakning av parkeringsplatsen. Något som uppenbart har haft effekt på Kasernplan.
– Det tål att upprepas att man själv ska tömma bilen så att den utifrån ser tom ut. Inte låta väskor eller något annat synligt ligga framme, menar Mats Persson, Landskrona stads säkerhetsansvarige som även passar på att berömma Magnus Anderson för hans snabba agerande.
Detta är en bedrövelse för de drabbade och vi har även pratat med polisen om det inträffade och även de kommer att göra extra patrulleringar i området. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser