Annons

BoIS P94:or representerar Landskrona i Gothia Cup

Hur står sig Brasiliansk samba mot Landskronitisk organisation i Gothia Tipselit Trophy? Landskrona BoIS 17-åringar är det enda laget från stan som deltar i årets upplaga Gothia Cup, världens största fotbollsturnering för ungdomar.
Cupen  samlar varje år 35 000 spelare från hela världen i Göteborg och spelas  i år mellan den 17-23 juli. I år deltar Skåne län med 116 lag från 64 olika klubbar men alltså bara ett lag är från Landskrona.
Och vi är inbjudna till elitturneringen, säger Lennart Mårtensson vars lag annars gjort väl ifrån sig i Pojkallsvenskan Elit Södra under våren och låg rent av bara ett par poäng efter ledande Malmö FF när sommaren gjorde sitt intåg.
– Vi har spelat bra. Vi ligger för tillfället på en femte plats och har i sommar haft lite otur när vi fick en straff emot oss mot Elfsborg i slutminuten, något som gjorde att vi endast fick oavgjort där. Senast spelade vi 3-3 borta mot Helsingborgs IF i en bra match.

För tredje året avgörs alltså en särskild inbjudningsturnering för 17-åringar – Gothia Tipselit Trophy, ett trepartssamarbete mellan Gothia Cup, Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), och Svenska Spel. I årets startfält finns lag laddade med morgondagens stjärnor från de två kontinenterna Sydamerika och Europa.
I vår grupp spelar Lechia Gdansk, Luton Town FC och IFK Göteborg som vi förövrigt besegrade i serien Men nu är det cupspel som gäller i korta och intensiva matcher, säger Lennart Mårtensson.
– Det ska bli intressant att mäta krafterna såväl nationellt som internationellt. Turneringen innehåller 12 svenska och 12 utländska lag, berättar han.

Annons
 

Syftet med elitturneringen är att ge svenska lag internationell erfarenhet. De 24 lagen delas upp 6 x 4-lagsgrupper och gruppsegrarna samt de två bästa tvåorna går till A-slutspel (kvartsfinal). Utslagna lag spelar placeringsmatcher. Det innebär att alla lag spelar minst fem matcher och finallagen en sjätte match. Matchtid 2x 30 minuter.
– Vi spelar på Heden  och Valhalla som blir  klassens huvudarena. Vissa av matcherna där TV-sänds förövrigt, säger BoIS-tränaren som först har att se fram emot mötet mot Luton på måndag.

Så här spelar BoIS i gruppspelet:

Mån kl. 11:00 på  Heden 3 –  Landskrona BoIS Luton Town FC, England.
Tis kl. 12:30 på Valhalla –  Landskrona BoIS  IFK Göteborg
Ons kl. 11:20 på Valhalla Landskrona BoIS Lechia Gdansk, Polen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser