Annons

Bowlingmedaljör firades med tårta och blommor

Något av en bragd svarade Mikael Åkesson från Vindens Bowlingklubb i Landskrona när han vid Special Olympics World Summer Games i Athen, spelade hem inte mindre än tre medaljer, guld silver och brons.

På fredagen firades han med tårta och blommor på Föreningarnas Hus i Landskrona.
36-årige Mikael Åkessonvar en av de sex uttagna i den Svenska bowlingtruppen.
– Man spelade bara tre serier, så resultaten är lite lägre än vi är vana vid, meddelar Jan Gadd ordförande i Vindens BK.
– Först spelade han 2-mannalag med Mikael Svedberg, Sundsvall, de blev hård kamp om silvret med Malaysia, som svenskarna lyckades slå med endast 1 poäng, 820 p. mot 819p. Vann gjorde Japan på 842 p.

Annons
 

Därefter blev det individuellt spel och där vann Mikael Åkesson sin klass, 481 poäng och guldet var ”räddat”. Tvåan var från Förenade Arab Emiraten 454 p. och trea blev dansken Torben Sörensen, 439 p.

Sista dagen var det 4-mannalag. Mikael Åkesson, Robin Danielsson Mariestad, Susanne Englund Stockholm och Sabina Nilsson Motala ingick i det svenska laget. Här vann Hong Kong på 2052 poäng. Tvåa USA på 1945 poäng och så knep svenskarna bronset på 1917 poäng.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser