Annons

3,5 års fängelse mot sitt nekande

Den man som suttit anhållen och häktad sedan i mars för att i ett villasamhälle utanför Landskrona under flera år systematiskt misshandlat sin familj dömdes idag mot sitt nekande till fängelse 3 år 6 månader för grov fridskränkning och grov kvinnofridskränkning.
Sammanlagt rörde det sig om åtta åtalspunkter. I två av dessa var det kvinnan som var målsägande. Dessa två tog upp ett 50-tal tillfällen som mannen gjort sig skyldig till våldsbrott eller hot. Övriga punkter gällde barnen och rörde det sig om 23 olika fall av våld och hot.
Rätten valde emellertid att ogilla åtalet för våldtäkt samt en del av åtalspunkten som rörde grov fridskränkning.
– Misshandeln har pågått systematiskt sedan 2001. Anledningen till att målen som gäller grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning först gäller från det som hände 2006 och framåt är att preskriptionstiden är på fem år. Därför kan han inte åtalas för de misshandlar han begått innan det, sa åklagare Charlotte Österlund innan rättegången inleddes.

Mannen dömdes även att betala skadestånd till kvinnan samt till de fyra styvbarnen samt de två egna barnen med  50 000 kronor vardera. Eftersom fängelse ingår i straffskalan ska den dömde även  betala 500 kr enligt lagenom brottsofferfond.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser