Annons

Johan Norén imponerade på SM

SM/JSM i simning har avgjorts på Simstadion Brottet i Halmstad. Under SM-veckan hade Landskrona Simsällskap med sig fyra simmare som deltog på mästerskapet.

Det var Johan Norén,– 86, som presterade bäst av Landskrona simmarna i 50 meters bassängen i Halmstad. Johan simmade riktigt snabbt på 200m fjärilsim där han slog till med ett rejält personligt rekord på försökspasset. Tiden 2.12.14 var mer än två sekunder snabbare än hans tidigare noterade bästatid på distansen. Det resulterade i en B-finalssimning.
I finalen lyckades han inte göra ett riktigt lika fint lopp men placerade sig på 14:e plats vilket får ses som en utmärkt placering för Johan. Han sänkte även sitt personliga rekord på 100m fjärilsim i ett extralopp med tiden 1.00.45.

Annons
 

Lovisa Klarén, -92, var andra simmare från LS att få simma final på SM.
På 50 meter ryggsim blev hon 10:a på Junior-SM under försökspassen och kvalificerade sig in till B-final på distansen. Tiden 31.11 var endast tiondelar över hennes personliga rekord. I finalen klaffade det inte riktigt men hon placerade sig på en fin 16:e plats på SM.
Lovisa gjorde även fina simningar på 50 m frisim där hon endast var tre hundradelar över klubbrekordet med tiden 27.71 och även 50 m fjärilsim simmade hon under sitt personliga rekord med tiden 30.10.
– Det är imponerande och kul att se att Johan Norén fortfarande utvecklas och presterar på topp. Hans 200m fjärilsim var utmärkt genomfört. Bra att Lovisa även får känna på hetluften på ryggsim med en B-final, säger chefstränare Alexander Ström.

Adam Schön-Svensson, -91, hade en jämn helg lite ifrån sin bästa nivå men gjorde flera fina lopp. 200 m frisim får ändå rankas som bästa loppet där han gör sin näst bästa tid någonsin med 2.00.41. Adam hade även godkända insatser på 400 m och 800 m frisim. På sprintdistansen 50 m frisim var han tyvärr lite för snabb från pallen men simningen stämde riktigt bra i det loppet.

Caroline Andersson-Ekström, -94, gjorde två bra lopp under helgen. På 50 m fjärilsim var hon bara tiondelen över sitt nysatta personliga rekord och hennes fjärilsim har blivit mer och mer stabilt. Tiden 29.69 var hennes andra bästa i karriären.
Caroline simmade även extralopp på 100m fjärilsim där hon presterade 1.06.65 vilket var personligt rekord och kval till framtida Junior-SM.
– Som helhet gör vi ett riktigt bra mästerskap. Jag hoppas kunna jobba långsiktigt med dessa talanger och vi är bara i början av en lång utvecklingsfas, avslutar Alexander Ström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser