Annons

Friluftsfrämjandet laddar för alperna på Kullaberg

Snart är det åter dags för Friluftsfrämjandets landskronamedlemmar att bege sig iväg på sin årliga utflykt till österrikiska alperna. Målet är detsamma sedan många år, nämligen Uttendorf i Salzburgerland. Resan företages med buss som även finns tillgänglig under hela veckan som resan varar. Inkvartering sker i Staubacher Hof och därifrån göres turer med bussen till lämpliga utgångspunkter för dagliga vandringar.

Lämplig vandringsterräng, liknande den man möter i Österrike, fann man i söndags uppe på Kullaberg. Inte samma höjder, men rikt kuperad och väl så strapatsrik speciellt i högsommarvärmen. Då är det viktigt att stanna ofta och dricka. Vandring påbörjades och avslutades vid hamnen i Mölle. Via Ransvik gick men på Kullabergs södra sida ut till fyren.
Tillbaka följde man den norra sidan via Josefinelust.


Friluftsfrämjandets landskronamedlemmar tränar inför avresan till alperna.
Foto: Jan-Erik Mattsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser