Annons

Hektisk sommar för Bloosblasters

Landskronabaserade Bloosblasters slår sig inte till ro så här i semstertider. Inför sommarens spelningar har bandet haft många och långa repetitioner. Dels för att kunna utveckla det egna soundet med hjälp av kör-tjejer och perkussionförstärkning, men också för att möta upp de krav som spelningarna med Mats Ronander och Jan Johansen ställer.

Under våren har bandet bestämt sig för att ta sin musik ett steg vidare. Därför har man engagerat tre tjejer som arbetat hårt med att ta fram spännande körarrangemang. Dessutom har medlemmarna blivit tvungna att repa in två helt nya repertoarer.
– Vi har fått jobba hårt, berättar Bloosblasters frontfigur, Dennis Westerberg.
– Låtarna med Mats Ronander känns ju igen sedan tidigare samarbeten, men inför spelningarna med Jan Johansen har vi blivit tvungna att repa in ett tjugotal 60-talslåtar. Riktigt kul, men tufft.

Annons
 

Bloosblasters har flera spännande spelningar att se framemot och redan till helgen är det dags för att låta den skånska bluesen ljuda. 
– Ja, nu på lördag har vi blivit bokade till Kristianstads Jazzfestival, och det känns verkligen stort. Det är ju bara välkända namn som syns i programbladet: Hanne Boel, Jacob Karlzon, Mikael Rickfors…och så Bloosblasters, säger Dennis Westerberg med ett brett leende på läpparna.

Veckan därpå står tre prestigefyllda spelningar på programmet.
– Tisdagen den 12/7 spelar vi på Kulijuli i Helsingborg. Det ryktas om att det kommer att vara över 6000 personer i publiken. Först spelar vi ett tiotal låtar i förshowen, därefter två Bloosblasterslåtar i huvudshowen, samt en 60-talsklassiker, Honky Tonk Woman, med Jan Johansen som lead-sångare.

Samarbetet med schlager-räven Jan Johansen fortsätter sedan på karnevalen.
– På torsdagen (14/7) spelar vi på LandskronaKarnevalen, i 60-talstälet. Då kommer vi att göra allt för att rycka upp herr Johansen från schlagerträsket, berättar Dennis.
– Kvällen därpå, fredagen den 15/7, står vi på Karnevalens största scen, på Rådhustorget. Då bjuder vi på de mesta önskade Bloosblasters-låtarna, och hoppas på att publiken dansar och sjunger med i de skånska texterna.

Påföljande vecka åker bandet vidare till ännu en uppmärksammad spelning, nämligen till Falkenbergs Jazz- & bluesfestival, där man är kvällens huvudakt, tillsammans med gästen Mats Ronander.
–  Och till hösten väntar fler överraskningar, berättar Lars Kristoffersson, Bloosblasters trummis. Bland annat har Mikael Rickfors hört av sig och är sugen på att fortsätta samarbetet som inleddes i våras.
– Det känns särskilt spännande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser