Annons

OSC tog hem stororder

Nu börjar det röra på sig ordentligt nere på varvsudden samtidigt som det börjar klarna vad som är på gång i den jättelika skrovhallen. Just som Oresund Drydocks transporterat dit en ny flytdocka presenterar systerbolaget Oresund Steel Construction nästa stora nyhet.
– Vi har i veckan skrivit ett mångmiljonkontrakt med Marcon Windpower om byggnation av deras MWP Mark II till E.ON, säger affärsområdeschef Mikael Nyholm, och förklarar att det rör sig om ett fundamentet till en havsplacerad mätstation.
– Hur stort kontraktet är exakt i pengar är en affärshemlighet men det betyder att vi måste anställa ett 30-tal svetsare, arbetsledare samt personal som har koll på ekonomistyrningen.
Jobbet är det största hittills för bolaget och leverans ska ske i mitten av januari 2012.
– Vi är självklart mycket glada över kontraktet och ser framemot en delaktighet i utvecklingen av förnyelsebar energi tillsammans med ett koncept där miljöpåverkan är minimal och alla rester är 100% återvinningsbara efter avtjänad tid.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser