Annons

Oklart om vatten till Ven

Till följd av att Göteborgsbaserade Frog Marin Group, som är en av entreprenörerna som bygger de nya VA-ledningarna till Ven, har gått i konkurs står för närvarande arbetet med ledningsarbetet stilla.
– Vi väntar i dagsläget på svar från konkursförvaltaren som går igenom de projekt Frog har haft igång vid konkursen. Han bestämmer därefter vilka projekt som det finns ekonomi i att slutföra, säger Lars Horrdin, VA-ingenjör på NSVA.
Idag är alla ledningar sänkta, dock behöver läget på ledningarna utanför Haken justeras för att komma på rätt plats samt kopplas ihop. Därefter återstår kontroll av ledningarnas läge, provtryckning, rengöring och vattenprov.

Arbetena vid landanslutningarna påverkas inte av Frogs konkurs, då dessa utförs av andra entreprenörer. 
– Vår förhoppning är att konkursförvaltaren beslutar att Frog ska slutföra arbetet, isåfall beräknar vi att de nya VA-ledningarna till Ven är klara i slutet av sommaren. I annat fall kommer det att dröja längre innan det är klart, beroende på hur snabbt vi kan upphandla en ny entreprenör, avslutar Lars Horrdin.

Annons
 

Vad som händer med garantier på gjorda arbeten är oklart, något svar på frågan ger NSVA inte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser