Annons

Vill nå ungdomar via sociala medier

På initiativ av ett stort IT-företag har en jättechatt där ungdomar, diskuterat framtiden för Sverige, arrangerats. Chatten anordnades tillsammans med ett femtiotal kommuner varav Landskrona var en.
– Sammanlagt var cirka 2000 ungdomar från hela landet inne på chatten men hur många som var från Landskrona vet vi inte, säger Henrik Dalin för IT-företaget.
En som varit engagerad i projektet är Mariam Awadh som jobbar på Aktivitetshuset på Gullstrand.
– Vi har försökt nå ut till ungdomarna i gymnasiet och hade även datorer igång. Här dök det upp åtta personer. Hur många som varit med hemifrån vet jag inte, säger Mariam Awadh.
Från kommunledningen är man mest intresserad av metoden som använts.
– Vi har svårt att nå ut till ungdomar. Vi har mycket att lära och vi kommer att satsa på sociala medier för att försöka få en dialog med stadens ungdomar via nätet, säger Lisa Flinth (FP), ordförande i utbildningsnämnden.
Annette Lindberg Mohlin är chef för individ- och familjeförvaltningen och hon håller med Lisa Flinth.
– Idén är bra. Det viktiga är dock att återkoppla till de som har synpunkter. Det är ett måste för att ungdomarna ska känna att de är med i processen.
Mariam Awadh påpekar att staden redan har två facebooksidor på nätet och att dessa fungerar bra. Hon ser dock fram emot att man utvecklar en större lokal chatt och det viktigaste enligt Mariam Awadh är uppföljningen.
– I och med att det kommer ut en skriven rapport på vad som debatterats så får man sin röst hörd på ett seriöst sätt.
Enligt de ansvariga för jättechatten så har nivån på debatten varit god.
– Det gick bra att vara anonym men vi hade moderatorer som godkände inläggen innan de publicerades. Det betydde att det var sakliga och spännande frågor som togs upp, avslutar Henrik Dalin.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser