Annons

Risk för alkoholtorka på Kasernplan under karnevalen

Risken finns att det inte kommer att säljas alkohol vid karnevalens scener på Kasernplan och Kassakroken i år. Anledningen är att krögaren Roger Nilsson som till vardags driver Bunker Bar och som ansvarar för försäljningen vid de två scenerna, inte har tillstånden klara.
– Det är en typ av körkort som man måste klara för att få tillfälligt tillstånd att sälja alkohol och detta har inte krögaren klarat ännu, säger Bo Sörensson, alkoholhandläggare på Landskrona Stad. Skulle han inte lyckas med provet lär det inte bli någon alkoholförsäljning på vare sig Kasernplan eller Kassakroken på karnevalen som i år hålls den 14-16 juli. Först tre dagar innan evenemanget tar politikerna beslut i alkoholärrendet.
– Vi har tillkallat ett extra AU-möte i vuxennämnden den 11 juli och då hoppas vi att allt ska vara klart.
Roger Nilsson, som har tillstånd att sälja alkohol i Helsingborg, ansvarade för försäljningen i 60-talstältet under Karnevalen 2010.
Det är nya regler som gäller sedan årsskiftet. Från och med i år måste man göra nya prov då man söker tillfälliga tillstånd.
Krögaren ska göra om provet i dagarna och hoppas att klara det.
Jag har gjort ett prov och då lyckades jag inte. Problemet är att de inte berättar var jag gjort fel. Skulle det inte lyckas vid de andra tillfällena så är det inte lönt att åka till Landskrona, säger Roger Nilsson.
– Vi får ju hoppas att han klarar det, menar Bo Sörensson.
Karnevalsgeneralen Olle Larsson hoppas också att krögaren lyckas med sitt prov.
– Vi arbetar utifrån att det kommer att lösa sig. Skulle så inte bli fallet så är det mycket illa, säger Olle Larsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser