Annons

Älg beseglade sitt öde på IP

Vid 5-tiden på morgonen sågs en älg springa runt i ett koloniområde i Landskrona. Kommunens jägare Ragnar Björsing kontaktades och sedan började spårandet.
– Vi lokaliserade den till S:T Johannes kyrkogård och kvarteren vid Netto på Remigatan vid 7-tiden och sedan sågs den även vid lasarettsområdet, berättar Ragnar Björsing.
Efter en katt och råttalek sprang den förvirrade och stressade älgen in på Idrottsplatsens a-plan strax efter klockan 12.
– De som jobbar där hade sinnesnärvaro nog att stänga grindarna så att den inte kunde fly, säger Ragnar Björsing som tvingades avliva djuret.
– Det var så stressat och led mycket. Därför tog jag beslutet att avliva älgen, säger kommunjägaren.
– Det är inte alldeles ovanligt att så kallade fjolingar, det vill säga ettåriga älgar, förvirrar sig in i stan. Det är mammorna som lämnar djuren för att klara sig själv och då brukar de vara desorienterade. Det händer cirka vart annat eller vart tredje år att vi får in djuren i stan, avslutar Ragnar Björsing.


Under flera förmiddagstimmar gäckade älgen såväl kyrkogårdsförvaltningens personal, kommunens jägare som företrädare för lokal media. Dock lyckades vaktmästarna på kyrkogården Anders Johansson och Nils Bjarke fotografera älgen med sina mobilkameror. FOTO: Anders Johansson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser