Annons

Genombrott för filmare på VästkustenResereportage visas för hundratusentals

De som i nordvästra Skåne kan se Sundskanalen på TV har inte kunnat undgå Landskronafilmaren Sven Petterssons resereportage. Nu sprider sig amatörfilmarens alster. Under kommande höst och nästa vår kommer hans reseskildringar att visas på Öppna Kanalen som har sitt säte i Göteborg.
Det känns naturligtvis stort att så många kommer att kunna ta del av mina filmer. Det var min dotter som bor i Partille som kom med idén, säger Sven Pettersson.
Enligt kanalens hemsida sänder de dygnet runt via Com Hem och når cirka 230 000 hushåll i Göteborg, Partille, Mölndal, Kållered, Kungälv och Kungsbacka samt 8 000 hotellrum och studentbostäder i Göteborg. Trots detta är det inte tal om några pengar för filmaren.
– Jag släpper avsnitten gratis. De ligger bara hemma i byrålådan. Det är kul att få dela med sig.
Första avsnittet visades redan på midsommardagen.
– Då sände de mitt program från Legoland. Sedan blir det ett uppehåll till hösten. Då kommer de att visa ett avsnitt per vecka.
Sven Pettersson oroar sig inte för att reportagen inte ska räcka till hösten och våren.
– Jag har hur mycket som helst. Bara reportagen från USA och Sydafrika är på fyra avsnitt vardera. Sedan har jag flera avsnitt från min resa i södra Kina.
Hans personliga favoritfilmer är inspelade i Asien.
– Borneo var mäktigt men frågan är om inte Indien smäller högst. Vi var på tigersafari och kom till slut tre meter från tio tigrar. Det är nog min favorit, säger Sven Pettersson.
Det finns dock många platser kvar på jorden att undersöka.
– Närmast väntar en whiskyresa till Skottland. Min dröm är dock att en dag få resa till Galapagosöarna och filma djurlivet. Men det är nog i det dyraste laget. En sådan resa kostar mer än vad jag kan betala med min pension, avslutar Sven Pettersson och ler.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser