Annons

Stängde butiken i protest mot brottslighetUppmanar kollegor till en manifestation

Gårdagens notis om stölden och förstörelsen av en permobil som var uppställd utanför lasarettet då ägaren var inlagd blev droppen som fick bägaren att rinna över för Apo Darwiche. På onsdagen satte han sonika upp stora handtextade banderoller över sin antik- och kuriosabutik vid livligt trafikerade Eriksgatan. ”Stängd i protest mot laglöshet i Landskrona”, förkunnande budskapet.
– Att ge sig på försvarslösa människor är det värsta jag vet, säger han.
Upprört berättar han att han själv drabbats av att hans lastbil stulits två gånger den gångna veckan.
Det handlar inte om mig men jag måste få öppna mitt hjärta och göra något åt samhällsutvecklingen. Jag har behov av trygget i min tillvaro, säger han och menar att han inte längre känner igen sig i Landskrona.
– Vad sysslar blåjackorna med? Utbilda dessa så att de kan gå direkt hem till familjerna. Det är nämligen där problemen finns. Det handlar ofta om tonårspojkar som ställer till jäkelskap, dundrar han.
Han är inte heller sen att bjuda in företrädare för Brå och stadens säkerhetschef till en diskussion.
– Jag hade gärna diskuterat detta i direktsänd TV. De måste lämna stadshuset och komma ner här på golvet och själv möta tjuvar, alkoholister och narkomaner.
Upprördheten, blandas med ilska och vanmakt hos butiksägaren.
– Det är inte min uppgift att komma med lösningar. Jag driver butik, betalar skatt och moms. Alla kan misslyckas och det måste kommunen nu medge och snarast påbörja arbetet med att nå fram till föräldrarna.
Hur länge han tänker hålla butiken stängd vet han inte.
– Tills jag väcker opinion. Det måste till en diskussion. Jag funderar på att ta initiativ till en manifestation där jag uppmanar andra butiker att hålla stängt, låt säga två timmar, under en speciell dag, säger han.
Den 66-årige butiksägaren drar en djup suck.
– Jag kan när som helst gå i pension. Butiken är mest en social grej. Kanske säljer jag hela rörelsen och ger mig in i politiken istället, avslutar Apo Darwiche.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser