Annons

Billigt att handla i Landskrona

Likt tidigare år gör PRO en rikstäckande prisundersökning av livsmedel. Noterbart är att årets siffror visar att det blivit billigare att handla i Landskrona samt att skillnaderna ökat. Billigast i kommunen var Citygross vars matkasse med de 60 varorna kostade 1 149 kronor*. För en likadan matkasse fick man betala 1 717 kronor i Häljarpshallen.
Jag vill dock påpeka att de i Häljarp har en bra service och detta är något som byborna bör vara rädda om. Att ta bussen till stan tjänar man inte på om man inte ska handla mycket, säger Britt-Marie Jönsson, ombudsman på PRO Landskrona.
Dyrast i tätorten var Coop Konsum på Västra Fäladen. Där kostade samma varor 1 498 kronor.
En slutsats man kan dra av årets undersökning är att det är billigt att handla mat i Landskrona. Fråntaget Häljarp så ligger samtliga butiker under riksgenomsnittet.
– Vår matkasse kostar 1 599 kronor i genomsnitt i landet men den hårda konkurrensen i Landskrona pressar ner priserna och det gynnar kunderna.
PRO har även tittat på priserna på ekologiska varor samt en del farmaceutiska artiklar. Jämförelser är dock svåra att göra eftersom de olika butikerna har olika sortiment.
– De mindre butikerna har inte så stort sortiment av ekologiska varor som de större. Men efterfrågan ökar och det lär göra att priserna kommer att sjunka i framtiden, tror Britt-Marie Jönsson.
Vad gäller farmaceutiska varorna är prisskillnaderna marginella.
– Det stämmer. Dessutom har dessa priser gått ner sedan förra året, berättar ombudsmannen.

* Siffran är korrigerad den 29 juni efter ett programfel i den sammanställning Direkten fick av PRO tidigare.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser