Annons

Tre nya konstgräsplaner på tre år

Måndagens kommunfullmäktige med budgeten som huvudpunkt avhölls på knappt tio timmar. Några riktigt heta diskussioner blev det inte.
Det har talats länge om behovet av borgfred och utsträckta händer och tittar vi på talarlistan så verkar så vara fallet nu. Eller så har oppositionen en ny debatteknik, sade kommunalrådet Cecilia Brorsson (M) under mötets gång.
– Det har hon rätt i, menar oppositionsrådet Niklas Karlsson (S) och förklarar.
– Vi bestämde oss för att ha fokus på våra egna frågor istället för att opponera.

Förutom den styrande Treklövern, hade Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna lämnat in vars en skuggbudget. Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet fick dock genom det mesta av sina förslag med hjälp av Sverigedemokraterna.
– Jag är nöjd med vad vi beslutade, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).
– Vi kan nu fortsätta att prioritera skola, trygghet, jobb utan bidrag, näringsliv och boende.
Ett av Socialdemokraternas tilläggsyrkanden fick dock bifall efter att SD röstat på detta.
Yrkandet innebär att kommunen ska satsa fyra miljoner kronor per år i tre år för att bygga tre nya konstgräsplaner.
– Fler konstgräsplaner kommer att frigöra mer tid från idrottshallarna. Det ger oss tid att fundera över var och när vi kan bygga en ny välbehövlig idrottshall samt hur den ska finansieras, poängterar oppositionsråd Niklas Karlsson (S). Var dessa kommer att ligga vet inte Niklas Karlsson. Verksamhetsutvecklare på fritid- och kulturförvaltningen Tom Sörensson tror att behovet av konstgräsplaner är störst i Asmundtorp.
– Där har de redan börjat fundera på hur de ska få till stånd en konstgräsplan. Vad gäller nästa plan så kan man tänka sig denna på Ukavallen som kommer att förändras med tiden och den tredje lär hamna på Idrottsplatsen, tror Tom Sörensson.
Socialdemokraterna ville i sin budget öka anslaget till föreningslivet i staden med två miljoner kronor men det var inget som fullmäktige visade intresse för.
Men vi ger inte upp. Föreningsverksamheten i staden är en nyckel till såväl hälsa och sysselsättning som till integration. Vi kommer att fortsätta att arbeta för att föreningslivet ska utvecklas, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser