Annons

Folkpartister försvarar kritiserat besök

Jonas Esbjörnsson (S) fick på måndagens kommunfullmäktigemöte svar på sin interpellation som han valt att döpa till ”Ty den som har, åt honom skall varda givet”. Vad han undrade var om Socialförvaltningen verkligen genomfört en kontroll på det sätt som beskrivits i media tidigare i år. Bland annat ska socialarbetarna ha mätt maten hos en person som sökt bidrag.
– Jag har inte själv varit med på besöken men jag har ingen anledning att tvivla på våra anställdas kompetens, svarade Mattias Adolfsson (FP), ordförande i individ- och familjenämnden.
Även kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) svarade Jonas Esbjörnsson.
– De här besöken är bra av två anledningar. Först och främst så möter vi den som söker bidrag i sin egen miljö vilket måste vara mer givande än att sitta bakom ett skrivbord på Stadshuset. Dessutom har vi då större möjlighet att förhindra eventuellt fusk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser