Annons

LKGF-gymnaster tävlade i Polen

I helgen har tre flickor från Landskrona Kvinnliga GF varit i Wroclaw, Polen för att tävla i Rytmisk Gymnastik. Från Argentina i väst till Ukraina i öst hade gymnasterna samlats i den polska staden, som hade internationell tävling för 27:e gången. Tävlingen höll en generellt hög klass på de tävlande, som var fördelade på fem olika ålderskategorier. Från Sverige fanns även gymnaster från GF Uppsalaflickorna med.

Först ut under lördagen var klass ”Baby”. Här tävlade LKGFs Meja Engdahl-Petersson. Flickorna tävlade i valfritt fristående. Meja genomförde sitt program med bravur och kammade hem en stor pokal och en fin bronsmedalj. Vann gjorde en gymnast från Ukraina.

Annons
 

Erika Gustafsson och Emma Lindahl tävlade i klassen ”Pre Junior”. Båda flickorna tävlade i tunnband, boll och band. Deras framförande var lite darrigare än normalt, men med lite mer internationell rutin blir det säkert bättre nästa gång. Deras placeringar blev no. 12 respektive 13. I denna kategori vann åter en gymnast från Ukraina.

På söndagen var det grenfinaler. Meja var jätteladdad och gjorde åter en bra prestation i fristående och hämtade hem ytterligare en bronspeng. Erika och Emma lyckades tyvärr inte ta sig till någon grenfinal denna gång.

Med mycket ny inspiration och många nya idoler bar det sedan åter hem till Sverige för lite semester.


Den svenska delegationen i Wroclaw


Marzena Sakowicz, arrangör av tävlingen tillsammans med Jenny Engdahl-Petersson.


Tre glada LKGF gymnster efter tävlingen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser