Annons

Slottscaféet: Tre inbrott på en månad

Pia Stjernkvist driver Slottscaféet i Landskrona och har lagt ner mycket resurser för att få verksamheten att gå runt. Efter tre inbrott på en månad börjar dock krögaren att tröttna.
– När man lägger ner själ och hjärta i något och sedan blir behandlad såhär så blir man nedslagen, säger Pia Stjernkvist till Landskrona Direkt.
Det senaste inbrottet inträffade vid 21-tiden i söndagskväll då någon krossade två rutor, tog sig in och stal kortläsaren vid kassan. På vägen ut hade tjuvarna även passat på att ta några glassar.
Larmet gick och jag fick genast reda på att kortläsaren stulits. Naturligtvis spärrade jag allt och jag tror inte att tjuvarna har någon nytta av maskinen, säger krögaren.
Inte heller vid de andra två inbrotten har tjuvarna stulit för stora summor.
Första gången hann de bara bryta upp en dörr innan väktare kom och skrämde bort tjuvarna. Vid det andra tillfället tog de sig in genom att plocka bort en ruta och den gången stal de fyra helt vanliga stolar i skinnimitation.
Pia Stjernkvist tänker dock inte ge upp.
– Vi har öppet fyra månader om året och jag vet att Landskronaborna vill ha sitt Slottscafé. Jag tänker se över vad jag kan göra mer för att försvåra. Bland annat har jag planer på effektiv belysning. Det är ganska dunkelt här på kvällar och nätter, avslutar krögaren.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser