Annons

Golf på schemat ska locka ungdomar till klubb

Sandåkerskolans elever har under våren fått tillfälle att känna på hur det är att spela golf. Det har skett i samarbete med Öresunds golfklubb vilka erbjudit en introduktionskurs i sporten. Från klubben har tränaren Marcus Dahlberg och ordförande Mats Rosendahl svarat för undervisningen på banan tillsammans med lärarna Per-Magnus Svensson och Tommy Månsson från Sandåkerskolan.
Kursen har varit på tio stycken 90-minuterslektioner på onsdagseftermiddagar då skolan har elevens val.
Ett fyrtiotal elever har tränat på att slå längre slag ute på rangen, slå inspel till en green, slå bunkerslag och att putta på den finklippta övningsgreenen, säger golfentusiasten och slöjdläraren Per-Magnus Svensson som tror på ett ökat golfspelande bland ungdomarna i samhället.
Uppslutningen av eleverna har visat på att golf kan bli en stor och populär ungdomssport även i Häljarp.
Lektionerna utmynnade i ett uppspelsprov då eleverna spelade fem hål ute på banan. Hålen skulle spelas på ett visst antal slag och de som klarade detta får skriva ett regelprov vid ett senare tillfälle.
Golfklubben hoppas nu att några av eleverna kommer att bli bitna av sporten och erbjuder därför ungdomarna att gå med i föreningen och få träning av klubbens tränare Marcus Dahlberg.

Redan imorgon fredag har eleverna en möjlighet att få träning i golf. Detta sker i mellan 11.00-13.00 på Öresunds GK.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser