Annons

Skåne vann över Danmark i rytmisk gymnastikDoruntina Goxhuli, LKGF överst på prispallen flankerad av Nejra Bilkanovic, GF Balans och Elizabete Milbrete, Nevis RG. Foto: Privat

I helgen avgjordes den årliga ”landskampen” mellan Skåne och Danmark i Rytmisk Gymnastik. Tävlingen arrangerades denna gång av Nevis RG i Staffanstorp. På plats fanns gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF och det skulle visa sig att det blev en hel del medaljer till Landskrona.
 
Först ut för dagen var LKGF juniortrupp.
– Truppen har haft det lite upp och ner med formkurvan och just inför tävlingen var en av flickorna inlagd på sjukhus, så vi fick ändra om i programmet i sista minuten inför tävlingen. Det gick dock bra när flickorna väl stod på golvet och tunnbanden bytte plats genom luften. Första guldet till LKGF, säger Jenny Engdahl-Petersson i LKGF.
I truppen ingår Josefine Olsson, Erika Gustafssson, Emma Lindahl, Olivia Kristensson-Nilsson och Wilma Mårtensson.
 
I den individuella ungdomsklassen segrade Doruntina Goxhuli, LKGF.
– Hon gjorde ett fantastiskt bra intryck på golvet i både fristående och hopprep. Det börjar synas på ”Dorre” att mycket tävling ger rutin och skapar säkerhet i sitt sätt att agera på tävlingsgolvet.
 
Juniorklassen vanns av Josefine Olsson, LKGF som gjorde tre bra framförande i sina program tunnband, boll och band.
– ”Josse” visar mer och mer rutin på golvet även hon. Hon har en fantastisk amplitud i sina rörelser, intressanta och innehållsrika program som sitter bra i musiken.
Glädjande var också att Emma Lindahl hittat formen och presterade bra på tävlingsgolvet även hon. En bronsmedalj med hem i bagaget blev det till Emma.
 
I seniorklassen segrade Felicia Dahl från GF Balans i Vinslöv.
– LKGF hade tyvärr inga deltagare, då både Emma Snadell och Wiktoria Matulaniec dras med knäskador.

Skåne skrapade ihop 664 poäng mot Danmarks 608.
Nästa år avgörs tävlingen i Köpenhamn.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser