Annons

Kvinnliga gymnaster tävlade i Israel Josefine Olsson och Doruntina Goxhuli har varit i Israel och tävlat för Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening. Foto: Privat

Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening har med två tjejer deltagit i Sea Cup 2011 som avgjordes i Israel,. Representanter för föreningen var Josefine Olsson, Doruntina Goxhuli och tränare Caroline Söderstierna som tillsammans utöver tävlingen fick uppleva ett helt nytt land och dess kultur.

Innan avresa hade startlistorna studerats och det skulle komma att bli mycket hård konkurrens. Det fanns deltagare representerade från flera olika länder såväl för klubblag som för landslag. Länder med representanter från sina landslag var bl.a. Ryssland, Uzbekistan, Georgien och Israel.
– Tävlingen varade i två dagar och började med allroundtävling för Josefine på torsdagen. Hon inledde med ett bra tunnbandsprogram, vilket följdes av ett mycket bra bollprogram. Tävlingen avslutades med ett bandprogram som dessvärre innehöll en del misstag, varav placeringen för Josefine till slut blev plats 7 av 14 i sin ålderskategori, säger Caroline Söderstierna
– På lördagen var det dags för Doruntinas tävling som inleddes med ett stabilt och fint friståendeprogram. Detta följdes av ett repprogram som förutom några mindre misstag genomfördes med ett godkänt resultat. Slutlig placering plats 14 av 20.

Annons
 

Finalen för Josefine Olsson resulterade i en hedrande bronsmedalj för sitt bandprogram. Doruntina Goxhulis klass hade endast final i fristående och resultatet blev en sjätteplacering.

Sea Cup avslutades med gala och uppvisningar där Josefine Olsson visade upp sitt dansprogram till ”Whipped my hear” med assistans av Doruntina Goxhuli. Tillsammans fick de igång hela publiken och stämningen var på topp.
– Som en liten bonus fick även Josefine en puss på kinden av ryska FIG domaren som inte kunde hålla tillbaka sin förtjusning, säger Caroline Söderstierna och sammanfattar.
– Det var en intensiv helg men som även skulle bjuda på bad i havet och en tripp till Jerusalem. En mycket intressant stad med mycket att titta på. Resan avslutades med att vi fick känna på klagomuren innan det bar av hemåt till Sverige igen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser