Annons

Bois P98:or på äventyrBois P98:or vann LundaCupen nyligen. Därefter väntade tuffare motstånd i danska Nästved. En femteplats blev det i Sydbank EliteCup. Foto: Privat

Bois P98.or har varit iväg på två cupäventyr den senaste tiden. Först var laget i Lund och deltog i LundaCupen.
– Första matchen är alltid tuff och trots kämpande killar och flera målchanser förlorade vi med 1-0 mot Vellinge IF. Efter det så radade grabbarna upp segrarna och ett härligt anfallsspel, berömmer killarnas tränare Roger Johansson.
Faktum är att de unga adepterna vann hela tillställningen.
– Vi vinner cupen efter tre 5-0 segrar i slutspelet, totalt 30-1 i målskillnad och ironiskt nog förlorar vi den enda matchen vi släpper in ett mål i.

Därefter styders kosan västerut, till Nästved i Danmark för deltagande i Sydbank EliteCup. Cupen är betydligt tuffare än den i Lund vilket också syntes på motståndet. Bois hamnade i samma grupp som HIF, Farum BK och Slagelse.
Förutom dessa deltog Bröndby, B93, Herfölge, Vejle Trelleborgs FF, Syrianska och arrangörsklubben Nästved.

Annons
 

I första gruppspelsmatchen ställdes de randiga mot HIF.
– I solskenet bjuder grabbarna upp till något av det bästa vi sett. 2-0 ledningen i halvlek kunde med lite flytt varit både 4-0 och 5-0. Slutsegern med 3-1 var välförtjänt denna gången, berättar Roger Johansson.
Matchen tog dock musten av killarna. En förlust mot FC Nordsjaelland följdes upp med ett oavgjort resultat mot Slagelse.
Som grupptvåa mötte Bois Herfölge på söndagsmorgonen.
– Vi börjar bra men trillar in i att jaga danskar över hela planen. När vi väl får tag i bollen så är vi så trötta att vi knappt orkar göra nåt med den. Vi förlorade matchen med 2-1 och det sved bra i skinnet på killarna.

Sista slutspelsmatchen mot Syrianska började på samma sätt men de randiga lyckades ta tag i matchen och började jobba som ett lag.
– De börjar kämpa för varandra, vinna bollar ihop, skapa ihop och spelet var lika bra som mot HIF. Pang pang pang och en skön seger med 6-0, säger Roger Johansson.
– Och som en jordgubbe på toppen av allt fick Aldan Agovic pris som hela P98-turneringens Fair-playspelare.

Bois slutade på en femteplats i Sydbank EliteCup.
– Vi fick med oss en massa erfarenhet. Så förutom en fin placering fick vi testat vårt spel mot riktigt bra motstånd, ätit smörrebröd till lunch och möt tufft, fysiskt danskt spel, avslutar Roger Johansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser