Annons

Arrangörerna skyller på varandra

Som vi berättade redan igår var det inte Jack Nicholson som dök upp på lördagens Sommarrock på Citadellet och nu skyller arrangörerna på varandra. Det var Zatankai TCB Event AB som hyrt in lookaliken. Nu är bluffen avslöjad och de olika medarrangörerna lägger skulden på varandra.
Ulf Nilsson i The Cadillac Band är den som tillsammans med artisten och ägaren av företaget Zatankai TCB Event, Tommy Blom, har ansvarat för artisterna. Han förnekar genast i ett telefonsamtal med redaktionen att han någonsin sagt att Jack Nicholson skulle komma och att det är medarrangören Tommy Olsson, ordförande i Landskrona Riksteaterförening, som gått ut med uppgifterna.
– Det måste ha blivit ett stort missförstånd. Jag har varit fullständigt övertygad om att Nicholson skulle dyka upp. Det var först dagen efter konserten som jag fick reda på att det rörde sig om en Look-a-like, säger en frustrerad Tommy Olsson till Landskrona Direkt.

Landskrona Riksteaterförening har i flera år kämpat för att få upp medlemsantalet och har de tre senaste åren varit framgångsrika. Vad bluffen i lördags kommer att innebära vill inte ordföranden tänka på.
– Jag hoppas verkligen inte att det kommer att ligga oss i fatet. Det skulle vara en katastrof. Hade jag fått reda på att det var en bluff så hade jag sagt något på scenen, bedyrar Tommy Olsson.
En av sponsorerna till arrangemanget är Landskrona stad som backat upp med 70 000 kronor till arrangemanget. När Landskrona Direkt informerar kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg historien så skakar han på huvudet.
– Vi har inte skänkt pengar till Jack Nicholson eller någon annan artist. Vi har stöttat arrangemanget. Men att de bluffade med Nicholson är naturligtvis inte bra. Det är sådant som kan skada Landskronas anseende och inget vi behöver, kommenterar Lennart Söderberg.

Annons
 

I kommunhuset jobbar även Jonas Stoltz, pianist i The Cadillac Band. Han sitter i den kommitté som planerar inför stadens 600-årsjubileum 2013.
– Jag tyckte att det var lite märkligt men jag har spelat med bandet länge och slutats förvånas över allt märkligt som kan hända men något som detta har aldrig inträffat tidigare, säger Jonas Stoltz och oroar sig mer över bandets rykte än att hans roll i 600-årskommitén skulle ifrågasättas.
– Jag sitter bara med i en styrgrupp på stadshuset. Vag gäller bandet så hoppas jag inte att det ska skada oss. Jag får ringa till Ulf Nilsson och höra vad som hänt.


Lennart Söderberg har tidigare varit med när Cadillac Band turnérat i USA. I lördags var han invigningstalare när kompisarna stod på scen. Idag är han beklämd över det inträffade med ”Jack Nicholson”.


Ulf Nilsson säger sig aldrig ha utlovat att Jack Nicholson skulle komma till Landskrona.

Läs mer: Bluffen på Citadellet

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser