Annons

Bluffen på CitadelletJack ”Suprice” Nicholson på blixtvist på 60-talsfest

De cirka 1200 åskådarna som besökte lördagens Sommarrock på Citadellet i Landskrona fick sannerligen en upplevelse utöver det vanliga.
Grädden på moset var när en påstådd ”Jack Nicholson” dök upp en kort stund och hälsade på publiken innan han lämnade platsen.
Direkt efter den knappt minuten långa scenframträdandet konfronterade Landskrona Direkt, Ulf Nilsson i Cadillac Band, som är den som påstås ha haft kontakt med Hollywoodstjärnan om vem personen på scenen var.
På frågan om det var en look-a-like blev svaret:
– Vad ska jag säga? Jag har ju inte talat med Nicholson själv men förhandlat med hans agent och därför förutsätter jag att det var han, blev svaret då.
Något som motsäger att han tidigare sagt att han haft personlig kontakt med skådespelaren.
Ulf Nilsson beklagar om någon känner sig lurade men lägger skulden på Landskrona Riksteaterföreningen då det i marknadsföringen framgått att Jack Nicholson var ”Special Guest”.
– Det har inte jag gjort. Vi har hela tiden sagt till Tommy på Landskrona Riksteaterförening att ta bort det. Ta bort det!
Det visade sig alltså vara en bluff och vad det kommer att innebära för trovärdigheten för arrangörerna kan inte Ulf Nilsson svarar på.
Mer om det inträffade lär vi få anledning att återkomma till.

Det var annars i strålande väder som publiken fick lyssna till ett pärlband av klassiska låtar från 60- och 70-talet. Även en och annan senare låt ljöd över vallarna runt Citadellet.
Och det var inte något coverband som levererade. Istället dök artister från ett knippe kända band upp. Namn som Tommy Körberg, Tommy Blom, Ebbot Lundberg, Peter Lundblad och Raymond Björling framträdde. Jo, det var faktiskt dem!
Det är fantastiskt att de lyckats få ihop så många bra artister till samma spelning, sa Lena Englund som själv var i 10-årsåldern när det begav sig i slutet på 60-talet.
Ett par år yngre men med lika stor glädje av konsert hade Bengt Göransson.
– Här är så fantastiskt vackert och låtarna de spelar är klassiker.
Förutom att några av artisterna sjöng andras visor så blev det mycket eget material och då Svenne Hedlund drog igång Cadillac var det inte många som inte sjöng med.
– Här är jättefint. Jag har spelat här tidigare, sa Svenne Hedlund och blickade ut över Citadellet.
Hans hustru Lotta kunde dock inte uppträda denna gång.
– Tyvärr inte. Jag har en infektion i halsen och får inte sjunga, sade hon med hes röst.
Svenne var en av kvällens absoluta höjdpunkter, ansåg Lena Englund.
Något yngre än genomsnittet på scenen var Ebbot Lundberg, mest känd dom sångare i Soundtrack of our lives och han tolkade bland annat Johnny Cash då han sjöng Walked the line innan han sjöng den klassiska Hurt som ursprungligen framfördes av Nine Inch Nails.
– Jag älskar dom låtarna och det är därför jag körde dom. De rör mig, sade Ebbot Lundberg direkt efter sitt framträdande.
Efter att Tommy Körberg spelat hände så det som det spekulerats om den senaste tiden.  In på området gled en svart personbil med tonade rutor och väl täckt av vakter sprang ”Jack Nicholson” upp på scenen och kramade om Tommy Blom, sträckte sedan upp händerna och gjorde peace-tecken och sade ”Jag älskar er”. Därefter försvann look-a-liken i samma bil som han kom.

Annons
 

Var du på konserten?
Sätter bluffen smolk i glädjebägaren eller var detta en kul grej?
Mejla oss dina kommentarer på info@landskronadirekt.com märk mejlet ”Jack”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser