Annons

Klubbrekord av Lovisa Klarén på Citadellsim

Årets Citadellsim på Landskrona Simsällskaps hemmaarena Citadellbadet hade lockat hårt motstånd från både Sverige, Danmark och Norge. Simmarna från LS såg till att utmana sina konkurrenter och sig själva ordentligt med många fina resultat.
Lovisa Klarén, -92, går från klarhet till klarhet. I helgen såg hon till att sänka sitt egna klubbrekord på paradgrenen 100m ryggsim där hon vann med god marginal. Det nya klubbrekordet lyder på 1.06.70 vilket även är top-20 tid i Sverige i år.
Lovisa gjorde en utmärkt tävling och på 100m frisim kvalade hon in till Junior-SM med nya personliga rekordet 1.00.57. Hon blev även trea på halva distansen 50m frisim med 28.12

Även Johan Norén, -86, såg till att kliva upp överst på prispallen på Citadellsim. På favoritdistansen 200m fjärilsim slog han till och gjorde årsbästa med fina 2.17.92. Han presterade även bra på 400m medley där han pressade ner sitt personliga rekord ytterliggare till 5.16.39.

Annons
 

Hampus Svensson, -99, var tredje LS-simmare att vinna ett lopp på hemmaplan. Han slog till med en kanontid på 100m ryggsim där sluttiden blev snabba 1.18.67.
– Helgen har gått över förväntan och tre simmare överst på pallen är verkligen imponerande och kul. Johan och Lovisa har SM som huvudfokus i sommar och att vi redan presterar på topp lovar bra resultat framöver, säger chefstränare Alexander Ström

Filip Tretionius, -99, blev flitigaste av Landskronasimmarna på prispallen. Inte mindre än fyra gånger placerade han sig på pallen. Bästa loppet kom på 100m frisim där han blev trea på fina 1.09.45. Filip simmade även hem tre andraplatser. På 100m ryggsim, 100m fjärilsim och 100m bröstsim.

Adam Schön-Svensson, -91, hade en kanonhelg i bassängen. Bästa placeringen fick han på långdistansloppet 1500m frisim där han blev tvåa med tiden 17.35.26. Däremot var det på sprintdistansen 50m frisim som snabbaste loppet kom med tiden 25.26 kvalade han in till sommarens Junior-SM i Halmstad.

På 100m fjärilsim såg Alfred Christensson, -98, till att bli trea på distansen med tiden 1.10.78.

Även Emil Hassling, -00, simmade bra på distansen. I åldersklassen yngre simmade även han in på en tredjeplats med tiden 1.30.65. Emil gjorde även bra ifrån sig på 100m bröstsim där han blev trea på tiden 1.34.13.

Utöver dessa simmare hade vi flera bra resultat i LS-truppen. Caroline Andersson-Ekström ,-94, såg till att kvala in till Junior-SM på 50m fjärilsim med tiden 29.57.
Totalt deltog 30 simmare från hemmaklubben.
– Vi är kanonnöjda med hela helgen och arrangemanget, avslutar Alexander Ström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser