Annons

Över en miljon liter färskvatten rakt ut i hamnbassängen

På grund av gamla vattenledningar har kommunen varit tvungna att ha vattentornet stängt sedan vecka 16. Under tiden har man bytt ledningarna i Badhusgatan. Något anmärkningsvärt är att man spolat ut över en miljon liter vatten då man rengjort de nya rören.
– Vi har under en vecka spolat ut två till tre liter vatten i sekunden. Under tiden har vi tagit vattenprov och nu är dessa godkända och vi kan koppla på rören till tornet igen, säger Lars Horrdin, va-ingengör på Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB, NSVA.
Om siffrorna stämmer har det pumpats ut mellan 1 210000 och 1 814000 liter vatten i hamnbassängen nedanför vattentornet.
– I tider då folk uppmanas att spara på vatten låter detta kanske märkligt men det hade inte gått att lösa praktiskt på annat vis. Därför var vi tvungna att göra såhär, säger Lars Horrdin och påpekar att det inte rör sig om många skattekronor som hällts ut i hamnen.
– Vi betalar 70 öre per kubik och det betyder att det rör sig om 800 – 1200 kronor.
Exakt när vattentornet tas i bruk vet inte va-ingengören.
– Eventuellt måste de tömma tornet på det gamla vattnet innan man fyller på med nytt och hur lång tid det kan ta vet jag inte. Min förhoppning är dock att vattentornet ska vara i bruk innan helgen, avslutar Lars Horrdin.
När vattentornet är helt fullt ryms det cirka 4000m3 vatten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser