Annons

Kommunen – en språngbräda för karriärtörstiga

De senaste åren har ett flertal kommunala tjänstemän slutat och tagit anställning runt om i landet. Senast i raden att lämna är stadens kommunikationschef Charlotte Vahtera som slutar sin tjänst i augusti.
– Jag har varit anställd tio år i Landskrona och även om det varit utvecklande år så är det dags att lyfta nu. Jag fick möjlighet att jobba som kommunikationschef i Höganäs, och kände att jag inte kunde tacka nej till det.

Att chefer lämnar Landskrona är något som kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) tycker är positivt.
– Den tiden när kommunanställda fanns kvar och fick dubbla guldklockor är förbi. Jag är stolt över att vi lyckas ha så många attraktiva chefer i Landskrona att andra städer vill rekrytera dessa, säger Torkild Strandberg och hävdar att man nu på allvar börjar söka, bland annat en ny stadsdirektör.
– Tillsättningen av mark- och exploateringschef är klar och nu ligger i startgroparna med övriga rekryteringar. Vad gäller arbetet med att hitta en stadsdirektör så påbörjas detta arbetet innan sommaruppehållet, avslutar kommunstyrelsens ordförande.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser