Annons

Dans på Folkan avslutar äldreveckaGudrun Öhrstrand, Berit Henricson, Gullan Magnusson och Majken Lundbrant hade letat fram gamla bilder från Landskrona som de visade upp på utställnigen ”Den vackra staden”.

I veckan arrangerar Landskrona stad den så kallade äldreveckan. Efter invigningen på Fröjdenborgs dagcentral i måndags har aktiviteterna avlöst varandra. Finalen äger rum imorgon, fredag då det bjuds upp till dans i Folkets hus lilla festsal. För underhållningen står Janne Music Show.

På tisdagen hölls en utställning i samma lokal. Temat var ”Den vackra staden” och de som ställt ut allt från kläder och hantverk till fotografier från gångna tider var pensionärer från Landskrona. Fyra damer utmärkte sig genom att de klätt sig i vackra hattar av äldre modell.
– Vi företräder dagcentralerna på Fröjdenborg och Västra Fäladen och vårt bidrag till utställningen är dessa bilderna från en svunnen tid, säger Berit Henricson och kallar till sig sina kamrater.
– Det är trevligt med äldreveckan. Det är så många som kommer ut och får prova på olika aktiviteter och framför allt träffas för att umgås, förtydligar Majken Lundbrant.

Annons
 

Någon dans på fredag blir det dock inte för de paranta damerna.
– Nej, då har vi annat för oss. Men vi ingår i ett internationellt danslag och förra året hade vi uppvisning i just denna salen, berättar Majken Lundbrant. Förutom utställning och kaktester, vilket vi skrev om förra veckan, så erbjuds de äldre aktiviteter som minigolf, bowling, bingo och föredrag.

Idag blir det även mannekänguppvisning av Malvan på Fröjdenborgs träffpunkt och imorgon fredag bjuder Föreningsgatans äldreboende in till Café Guldstund med tema Mors dag. Hela programmet hittar du här (pdf).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser