Annons

Hemvävt melodin för Falcons

Landskrona Falcons har påbörjat lagbygget inför Allsvenskan södra 2011/2012. Klubben har i veckan gjort klart med den rutinerade Viktor Andersson från seriekollegan Fagerhult Habo. Centern har också spelat i högsta serien med Mullsjö och Jönköping.
Tolkar vi sportchef Petri Manu rätt så är det mycket på gång i klubben inte minst i synsättet på det hemvävda.
– Det blir stor omsättning på spelare i truppen och inte mig emot, säger han och menar att det visats för lite engagemang och hjärta hos en del spelare.

Jag lägger hellre våra resurser på spelare från Landskrona och dess närområde. Samt ser till att vi bygger underifrån och gör satsningar i vår ungdomsavdelning.
Mycket talar för att klubben tappar fjolårets stora utropstecken, Nicklas Lidholm.
– Nicklas är överens med Warberg och jag önskar honom uppriktigt lycka till. Han har skött detta jätteproffsigt. En fantastisk kille som jag hoppas och tror kan slå igenom ordentligt i Superligan.
Fjolårssatsningen med bland andra Alexander Nede bar inte hela vägen även om Falcons länge var med i racet tillsammans Jönköping om förstaplatsen och avancemanget till högsta ligan.
Det är ingen hemlighet att det kostat på och att vi har haft ekonomiska problem. Men jag har idag betalt ut alla arvoden, säger Petri Manu som framöver trots allt tror att klubben ska kunna tillhöra eliten.
– Genom en bra organisation, stor ungdomsverksamhet och en god ekonomi kommer vi att vara att räkna med. Men det blir en återgång till där vi var 2007. Vi får inte glömma det lokala. Exempelvis så vet alla att jag är en stor Boisare i hjärtat men i år tröttnade jag redan efter två matcher. Varför? Titta på truppen, räknar du in tränarna så är det 11 HIF:are. Det vill inte jag se. Jag vill hellre titta på Lundberg, Dahlgren, Farnerud, Andersson, Augustsson eller någon annan från de egna leden.
Frågan är hur detta rimmar med nyförvärvet från Fagerhult?
Vi håller på att bygga upp ett helt nytt lag med mycket hjärta och engagemang, och där passar Viktor Andersson in mycket bra i bilden. Att han varit lagkapten ett tag i Mullsjö och det visar också att det är en ledare som vi värvat. Vi vill ha tillbaka Falconsandan igen och detta var något som tilltalade Viktor, säger Petri Manu som även kan berätta att man lyfter upp den talangfulle centern Calle Hermansen.
–  Calle är en av Skånes bästa spelare födda 1994.  Han gjorde mycket bra ifrån sig i sina två matcher i Allsvenskan 2010/2011 och han hann också vara med och bli Skånsk mästare med oss efter segern mot Munka Ljungby.
–  Det är extra roligt att vi får fram egna produkter och det är glädjande att Calle valde att stanna kvar i Falcons. Jag är helt övertygad att han kommer att utvecklas mycket under sitt treårsavtal och kommer att tillföra oss mycket under den tiden. Dessutom så är han en landskronapåg och det gläder oss extra mycket, avslutar Petri Manu.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser