Annons

Byns ungdomar vädjar om vuxenhjälp

Nu söker ungdomarna i Asmundtorp stöd hos de vuxna i byn så att det populära källarfritiset kan hålla öppet varje lördag.
Sedan 2008 bedriver Fält- och Fritid tillsammans med Häljarps församling, Asmundtorps skolan och inte minst frivilliga, fritidsverksamhet för ungdomar mellan 13-18 år i Asmundtorps församlingslokalers källare.
– Det har fungerat bra men i våras skedde vad som skulle kunna beskrivas som en generationsväxling bland de frivilliga. Föräldrar vars barn nu blivit så stora att de lämnat verksamheten tyckte det var tid att lämna över till andra, säger Patrik Hohmann, vid enheten för förebyggande arbete på Fält & Fritid.
– Tyvärr har ingen plockat upp bollen.
Det som möjliggör att fritiset kan hålla öppet på helgerna är ett unikt samarbete mellan Landskrona stad och Häljarps Församling som tillsammans med ideella krafter i form av föräldrar, föreningar och andra eldsjälar bemannar stället. En vanlig lördagskväll träffas 30-40 ungdomar och umgås.
Tidigare har det fungerat som så att vi tagit varannan helg var och att vi då haft några eldsjälar som hjälpt till. När vi nu saknar dessa så har vi fått halvera öppettiderna, förklarar Patrik Hohmann.
Verksamheten i ”källaren” erbjuder planerade aktiviteter men också möjlighet för ungdomarna att se film, spela musik, pingis och andra spel.
För att verksamheten ska kunna hålla öppet varje lördagskväll mellan 19:00 – 24:00 hoppas man nu att nya frivilliga är beredda att ta vid.
Vi har gått ut till samtliga föreningar och mängder av vuxna. Haft anslag i affären och bett ungdomarna att prata med sina föräldrar. Än så länge har ingen annans mamma eller pappa hört av sig så nu vädjar vi om hjälp.
Landskrona stad bedriver fritidsverksamhet på liknande vis i Glumslöv.
Även där kan det stundtals vara lite trögt men det fungerar bättre.
Källaren i Asmundtorp håller nu stängt varannan lördag men Patrik Hohmann lovar att den öppnas upp igen om frivilliga känner sig manade och vill stödja ungdomarna.
– Det är ett utmärkt sätt att lära känna byns ungdomar på ett otvunget sätt.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser