Annons

Framgångar för LKGF i DM

I helgen stod Landskrona Kvinnliga GF som arrangör till DM i Rytmisk Gymnastik, en tävling som lockade över 100 gymnaster i alla åldrar.
I Duo segrade Agnes och Matilda Elg-Appelros, Nevis RG. Anna Lindahl och Odina Linderos, LKGF blev bronsmedaljörer och Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson från samma klubb blev 4:a.  Truppen vanns av LKGFs juniortrupp.
 
Nästa kategori var Ungdoms DM och där vann Doruntina Goxhuli från LKGF efter ett fantastiskt bra fristående och ett godkänt hopprepsprogram med mycket temperament.
Fler flickor från LKGF som gjorde bra ifrån sig var Wilma Mårtensson 8:a, Olivia Kristensson – Nilsson, 9:a och Anna Lindahl, 15:e.
 
Miniorklassen vanns av LKGFs Meja Engdahl-Petersson med Julia Olsson på andra plats.
Maja Anthonsen blev femma. Flickorna tävlade i obligatoriskt fristående och tunnband.
– I programmet ingår ett moment då tunnbandet skall kastas upp i luften, en kullerbytta skall sedan göras under tunnbandets luftfärd. Gymnasten skall hinna resa sig och fånga tunnbandet med hjälp av foten. Ett mycket svårt moment som ställer till förtret för de flesta av flickorna i
denna kategori som har en snittålder på 9 år,
förklarar Jenny Engdahl-Petersson som var domare vid tävlingarna.
 
”På väg upp” är den allra första tävling man deltar i om man vill tävla i Rytmisk Gymnastik i Skåne. Många nya ansikten fanns på plats i Glumslöv där tävlingarna hölls.
Emely Örtberg från LKGF blev nia och Viktoria Johansson tia. Elva blev Sejla Delkic och Tilda Jönsson på tolfte plats.
 
Juniorklassen vanns av Josefine Olsson från Landskrona Kvinnliga.
– Trots att Josse var lite krasslig gjorde hon tre stabila prestationer som alla belönades med över 20 poäng, berättar Jenny Engdahl-Petersson.
Andra duktiga flickor från LKGF var Emma Lindahl på 4:e plats, Erika Gustafsson på 7:e plats, Isabelle Risberg på 11:e plats och Odina Linderos på 12:e plats.
 
Seniorklassen vanns av Felicia Dahl, GF Balans i Vinslöv. Här hamnade Claudia Gunnarsson från LKGF på bronsplats.
– Claudia tävlade sin sista tävling och åker i sommar till USA som utbytesstudent. Hon gjorde tre fina insatser i tunnband, boll och käglor, berömmer Jenny Engdahl-Petersson.
 
Sedan var det dags för uppvisning av LKGFs nybörjare i RG och Josefine Olsson visade upp ett litet dansprogram. Därefter blev det en gigantisk prisutdelning till alla dagens deltagare.
– Ett extra uppmuntringspris till Odina Linderos delades ut. Hon tävlade sitt livs första RG tävling i ”På väg upp” för ganska exakt ett år sedan. Men på grund av sin ålder har hon under året passerat genom ungdomsklassen och är nu junior. Hon är träningsflitig och har haft en fantastisk utveckling under året, avslutar Jenny Engdahl-Petersson

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser