Annons

Kakälskande präst i juryn

Kommande vecka är det åter dags för Landskrona stads ”Äldrevecka”. Då återkommer den prestigefyllda kaktävlingen som avgörs på Folkets hus under eftermiddagen, tisdagen den 24 maj. Landskrona församlings ”fotbollspräst”, Per Johansson, har legat i hårdträning ända sedan han fick uppdraget att ingå i den jury som ska smaka sig fram till årets godaste kaka. Nu är han ingen duvunge på området utan har stor erfarenhet när det gäller kyrkkaffe och kakor.
– Kakor och mat är inte bara att fylla magen, det viktiga med fikan är den sociala samvaron, samtalet och mötet. När jag jobbade som sjömanspräst i Rotterdam och New York åkte vi ut till fartygen och tog en förmiddagsfika med besättningen, därefter åkte vi till nästa båt och var med på lunchfikat, sedan blev det eftermiddagsfika på en tredje båt och till sist hade vi kvällsfika i sjömanskyrkan. Detta pågick sju dagar i veckan, året runt – det var dessutom enormt stora kakor på Svenska kyrkan i New York, allt var ”Very Big”, säger Per Johansson som dock aldrig tar mer än en kaka till fikat.
– Jag har räknat ut att det blir 1460 fikatillfällen och 5840 kakor på ett år så jag balanserar jag upp kakätandet med promenader.
Vilken kaka som är den absoluta favoriten vill han inte avslöja så här tätt inpå själva tävlingen.
– Det kan jag inte berätta nu men rabarberpaj är ju väldigt gott.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser