Annons

Ungdomar i nutidsdrama på Kulturskolan

Idag är det premiär för Kulturskolans uppsättning av Sergi Belbels tragikomiska nutidsdrama Efter regn. Föreställningen kommer att spelas av de äldre teatereleverna i skolans lokaler vid fyra tillfällen under den kommande veckan. Pjäsen utspelar sig på takterrassen till en 49 våningar hög finansskrapa. Dit söker sig de olika rollfigurerna för att smygröka.
Pjäsen tar pulsen på det klimat som råder i dagens samhälle. Å ena sidan lever nutidsmänniskan med sina drömmar om familj och en livspartner. Å andra sidan är det viktigt att ha ett utvecklande och bra jobb, säger Aslög Hildebrand som regisserar föreställningen.
Landskrona Direkt har träffat två av skådespelarna som trots sin ringa ålder spelat teater länge. Amanda Kristoffersson som spelar den svarthåriga sekreteraren har varit aktiv i elva år och Elin Ståhl som spelar den blonda sekreteraren har varit med i åtta år.
Det som gör skådespeleri intressant är att man kan gå in i en roll och göra saker som man vanligtvis inte vågar. Att man kan gå in för att inte bara gestalta utan faktiskt bli en annan människa, säger Elin Ståhl och berättar lite om dagens premiär.
Det fängslande med vår pjäs är att den tar upp så många olika aktuella ämnen som alla möter varje dag. Till exempel relationer, karriärtänkande och intriger, säger Ståhl och hennes kompis Amanda fyller i.
Det jag tycker är mest intressant är den djupa och komplicerade dialogen. Den är verklighetstrogen. Man bollar flera olika samtalsämnen samtidigt vilket kräver mycket av skådespelarna. Och eftersom ensemblen är så pass bra och erfaren så är detta en perfekt utmaning för oss.
Ett visst mått av premiärnerver har infunnit sig hos skådespelarna.
Min nervositet började igår men nu är det pang på och så får det bära eller brista, säger Elin Ståhl. För Amanda Kristoffersons del är det inte så farligt med nerverna.
Jag har aldrig känt mig nöjd med en pjäs innan premiären. Det känns alltid som om man behöver en månads repetition till. Men denna pjäsen är så jäkla bra med skådespelare som man kan lita på så det känns bra.
Premiären äger rum ikväll och övriga föreställningar är på torsdag, fredag och lördag. Samtliga föreställningar börjar klockan 19.00.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser