Annons

LKGF – Gott och ont

Den andra deltävlingen av tre i Regionstävlingarna i Rytmisk Gymnastik arrangerades av Halmstad RG och samlade strax över 100 deltagare. Miniorerna var som oftast först ut i tävlingen.
– En superladdad Meja Engdahl-Petersson från Landskrona Kv.GF gjorde en mycket bra insats i fristående och fick sitt livs första 8.00 i poäng. Tunnbandet var bra tills i slutsekunderna, då ett tapp ställde till det lite. Men poängen sammanlagt räckte till en guldmedalj. Värsta konkurrenten Julia Olsson också LKGF blev silvermedaljör efter två jämna insatser i de båda grenarna. Maja Anthonsen som varit på långsemester hade tappat formen lite och blev no. 8 denna gången, meddelar Jenny Engdahl-Petersson, Landskrona Kvinnliga GF

I ungdomsklassen blev Doruntina Goxhuli, LKGF fyra efter framträdande i rep och tunnband.
– Med lite större energi på träningen blir det säkert bättre placeringar framöver. Wilma Mårtensson blev 13:e, Olivia Kristensson Nillson 14:e och Anna Lindahl 16:e av de ca. 30 startande flickorna.

Annons
 

Juniorklassen vanns programenligt av Isabella Losvik. Halmstad RG.
– Landskrona Kvinnliga GFs Josefine Olsson hamnade på en välförtjänt tredje plats. Bra prestation i tunnband och tyvärr en lite miss i starten på bollmomentet. Emma Lindahl gjorde en mycket bra tävling och blev sexa. Erika Gustafsson blev 11:a, Isabelle Risberg 16:e och Odina Linderos 18:e.

Duo, den ”nya tävlingsformen” i Rytmisk Gymnastil vanns av Halmstad RGs Ellen Svensson och Sanna Souraniemi, men på tredje plats hamnade Anna Lindahl och Odina Linderos.
– De gjorde en jättebra prestation tillsammans.
På fjärde plats hamnade minisarna Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson.

I seniorklassen hade LKGF inga deltagare då Wiktoria Matulaniec genomgått en knäoperation och startat rehab-träning. Emma Sandell har vridit sitt knä illa på träningen och genom detta kommer att avstå SM.
– Tyvärr mal den svenska sjukvårdens kvarnar alltför långsamt för gymnastikflickorna som inte får den sjukvårdshjälp de borde kunna få. Därför vet vi fortfarande inte hur illa Emmas knä är skadat. När vi ändå delar ut lite ”kängor” kan man ju undra varför inte idrottsstaden Landskrona har en Arena som i Halmstad, frågar sig Jenny Engdahl-Petersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser