Annons

Jenifers kortfilm visas i Cannes

Vi noterar att den tidigare kulturstipendiaten från Landskrona, filmaren Jenifer Malmqvist, i dagarna visar sin prisbelönade kortfilm Födelsedag (Birthday) på Shortfilm Corner under den nu pågående filmfestivalen i Cannes.

Filmen är Jenifer Malmqvists examensfilm från filmskolan i Lodz. Den 18 minuter långa filmen handlar om Sara som förbereder en överraskning till sin fru Katarina på hennes födelsedag. Till sin hjälp har hon dottern Johanna och vännen Fredrik. Filmen hade premiär vid Göteborgs International Filmfestival 2010 och visades ungefär samtidigt på prestigefyllda Sundance Film Festival i USA. Födelsedag har sedan premierats vid flera festivaler världen runt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser