Annons

Premiärturen över sundet spikad

Nu är premiärturen över Öresund, från Landskrona till Köpenhamn, spikad. Lördagen den 28 maj klockan 12.00 avseglar Jeppe från Skeppsbrokajen med destination Havnegade vid Nyhamn. Bokningarna är redan igång och första turen är säkrad.
– Vi har en brytpunkt på 40 till 45 biljetter som måste bokas för att resan ska bli av. Skulle det inte bli så många så kommer de som bokat att få pengarna tillbaka. Men försäljningen till första turen är i full gång och den är redan i hamn om uttrycket tillåts, säger Ventrafikens VD Magnus Andersson och skrattar.
Skulle det bli succé blir det fler turer.
Det hoppas vi. Tänk vad kul det skulle vara om vi kunde kört en tur varje lördag, säger Magnus Andersson.
För att detta ska bli verklighet krävs det att resenärerna förbokar sina biljetter till de turer som presenteras inom kort. Bokar gör man enklast genom att man kontaktar Ven-Trafiken.
På premiärturen som kommer att ta cirka 90 minuter kommer det att serveras såväl mat som dryck Samma sak gäller hemresan klockan 19.30.
– Det kommer att märkas att det är en danmarksbåt. Vi vill ha hygge på turen och så kommer det att bli, säger Magnus Andersson.
Vill man äta på överfarten krävs dock att man bokar maten i samband med att man bokar sin biljett.
– Det finns nämligen inget kök på Jeppe. Det betyder att vi tar maten från land och därför måste vi veta innan hur många som ska äta, poängterar VD:n
På premiärturen har vi två alternativ, det ena med smörrebröd och det andra med tapas. Vad gäller dricka så kommer man dock att kunna handla som vanligt, avslutar Magnus Andersson.


Ventrafikens ordförande Bo Lundgren (FP) gläds åt det förväntansfulla tongångarna runt den nya köpenhamnstrafiken.

Annons
 


Jeppe som många sundsresenärer känner sedan tiden som sundsbuss mellan Helsingborg – Helsingör kommer nu att gå i reguljär trafik mellan Ven och Köpenhamn och om intresse finns lite då och då mellan Landskrona och Köpenhamn.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser