Annons

Kändistät antirasistgala

På måndag arrangerar IF Metall en gala på Landskrona Teater. På scenen kommer bland annat Mikael Rickfors samt rapparen Behrang Miri och komikern Soran Ismail att underhålla under temat Alla människors lika värde.
Projektet är dock inte enbart en kvällsföreställning. Under dagen kommer Behrang Miri att träffa samtliga 450 åttondeklassare i kommunen.
Det började egentligen 2006 då Sverigedemokraterna på allvar tog sig in i det politiska finrummet.
Socialdemokraterna gjorde ett dåligt val och många röstade på SD. Men vi ville inte tro att så många var främlingsfientliga och därför anordnade vi en manifestation på Rådhustorget, säger ombudsman Kenth Hellqvist vid IF Metall Mellersta Skåne.
– Därefter har vi varje år hittat på något nytt för att hålla frågan vid liv.
Förra året var det Mikael Wiehe som var dragplåstret då manifestationen ägde rum i Slottsparken. I år flyttar man dock in i stadens teater.

– Det var lite si och så med uppslutningen ifjol. Vi lärde oss dock en hel del och i år är vi övertygade om att arrangemanget blir bättre, menar ombudsmannen.
På scenen kommer Behrang Miri att underhålla samtidigt som han är konferencier. Dessutom uppträder stå-uppkomikern Soran Ismail samt Mikael Rickfors som backas upp av Bloosblasters.
– Det var inget snack när vi fick frågan om vi ville kompa Rickfors. Människors lika värde är en mycket god sak att kämpa för. Dessutom är det ju kul att få lira med en kille som Mikael Rickfors, säger Lena Bergqvist i Bloosblasters.

Föreställningen på teatern börjar klockan 19.00 och håller på till cirka 22.00. Biljetter köper man via Ticnet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser