Annons

Zaim och Bengtsson tillbaka mot HIF

Imorgon är det dags för cupfotboll i Landskrona då Bois tar emot ärkerivalerna Helsingborgs IF på Idrottsplatsen i Svenska cupens 16-delsfinal. Bois tränare har som bekant ett förflutet i HIF men detta är inget han bryr sig om.
– Jag tränar Landskrona Bois och för mig är det bara en fotbollsmatch. Jag hoppas och tror dock att killarna som ska spela tycker det är inspirerande att möta Sveriges just nu bästa fotbollslag, säger Henrik Larsson.

Att matchen kommer att bli tuff är tränaren övertygad om. Han lovar dock att hans lag ska försöka att spela sitt eget spel så långt det är möjligt.
– Vi vill föra alla matcher men man får samtidigt inte riskera att gå bort sig fullständigt. Jag tror jag vet ungefär hur HIF kommer att spela. De är mycket duktiga och framför allt kvicka.

Annons
 

Henrik Larsson har tagit ut samma trupp som senast då Bois mötte Assyriska. Dessutom är Mikael Bengtsson och Alexander Zaim i sådant skick att de kan vara med.
– Det finns dock ett frågetecken och det är Fredrik Karlsson, säger Henrik Larsson. Det var si senaste matchen som Karlsson tvingades av planen då han skallat ihop med en motståndare och på onsdagens träning lämnade han planen innan passet var över. Uppenbart har han fortfarande sviter efter smällen.
Det betyder att följande spelare ska ansluta till IP imorgon.
Mirza Selimovic, Conny Rosén, Linus Olsson, Mikael Bengtsson, Alexander Zaim, Fredrik Liverstam, Adam Svensson, Linus Malmqvist, Max Mölder, Thomas Raun, Marcus Lantz, Christoffer Tapper Holter, Mathias Unkuri, Fredrik Svanbäck, Alban Shipshani, Surprise Ralani, Patrik Åström, Fredrik Karlsson, Ajsel Kujovic, Fredrik Olsson.

Precis som vanligt presenterar Larsson ingen startelva dagen innan. Han vill inte heller avslöja om Conny Rosén kommer att göra sin debut i Bois mål.
– Vem som står i mål får ni veta imorgon precis som resten av startelvan, säger Henrik Larsson.

Vad gäller motståndarna så kommer dom att ställa upp med sitt bästa manskap.
– Vi kommer att spela med det för dagen bästa laget. Det kan betyda att vi låter någon spelare vila. Men de som ska in och spela är inte bara där för att de ska spela utan för att de har bra kvalitéer, säger HIF:s manager Conny Karlsson på HIF:s hemsida.

HIF har tagit ut följade 18 spelare till matchen. Daniel Andersson, Pär Hansson, Markus Holgersson, Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Larsson, Marcus Bergholtz, May Mahlangu, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Rachid Boaouzan, Christoffer Andersson, Johan Eiswohld, Simon Thern, Erik Sundin, Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson och Mohamed Ramadan.

Matchen börjar klockan 19.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser