Annons

Elever från Dalarna ställer ut på muséet

Just nu pågår en bokbandsutställning på Landskrona museum. Det är andra- och tredjeårselever från bokbinderilinjen, Leksands folkhögskola. Namnet på utställningen är Kometen kommer! Utgångspunkten är en meteorit som för 377 miljoner år sedan lämnade rymden för jorden och vars krater nu är synlig som Siljansringen.
– I utställningen låter vi denna drastiska och omvälvande händelse inspirera oss. Trots det svårfattliga tidsperspektivet så är nedslagets konsekvenser fortfarande påtagliga, både på kartbladet, i själva berggrunden, horisonten men också i kultur- och industrihistorien, säger museilektor Anneli Oxenstierna. Utställningen pågår till och med den 27 maj.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser