Annons

Brand i natt på Scandust

Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen fick räddningstjänsten larm om brand i byggnad på återvinningsföretaget Befesa Scandust i Landskrona. Väl på plats kunde de konstatera att det var slaggprodukter som läckt ut i tre rum vilket fick kraftig rökutveckling samt brand i kablar som följd.
– När vi kom fram rök det kraftigt från taket men vi kunde inte se någon direkt eldsvåda. Vi kunde dock inte gå in i lokalerna och kolla då det var för varmt, säger Henrik Helander, styrkeledare för räddningstjänsten.
– Det varma slagget gjorde att det började brinna i kablar och detta slog ut övervakningskamerorna så vi kunde inte se vad som hände.

Några timmar senare var dock situationen under kontroll och det var företagets egna system som förhindrade vidare spridning.
– De har en anordning som sprutar kväve på slagget och det gjorde att det svalnade snabbare. Vad vi gjorde var att hålla koll så att det inte började brinna i andra utrymmen, säger styrkeledaren och avslutar.
– Det känns tryggt att veta att de har så bra säkerhetsanordningar på företaget. En olycka kan alltid inträffa och då gäller det att allt fungerar och det gjorde det inatt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser