Annons

Stjärna på slottet inviger nytt galleri Janne ”Loffe” Carlsson är premiärutställare när Galleri SK idag invigs.

En skojfrisk och färgstark inledning blir det när Svenska Konstnärsförbundet idag inviger sitt nya galleri på Citadellet i Landskrona. Premiärutställare är Janne ”Loffe” Carlsson och Kent Viberg. Skratten ekar mellan väggarna i det runda hörntornet när Skånskan gästar hängningen av ”Loffes” tavlor och inbaxningen av Kent Vibergs tunga skulpturer i svart diabas.
– Jag har alltid målat. Men sen behövde jag försörja mig och det var då jag köpte trummor, säger Janne Carlsson som troligen är mest känd för sitt skådespeleri och som blev Loffe med hela svenska folket i TV-serien ”Någonstans i Sverige” 1973.
– Sedan flytten till Skåne är jag inne i min landskapsperiod. Det finns gott om det här, säger han följt av en hjärtlig skrattsalva.

Och visst böljar de frodiga landskapen, rent av ekivokt i hans verk Moder jord och Landskap i vila.
– Naturen är en inspirationskälla som aldrig går att återskapa, säger han och det är kanske därför man kan hitta ”gubbar i allt”, till och med i ett gullregn från Täby. Stilarna i hans verk spretar.
– Jag målar hur fan jag vill, säger han pillemariskt.

Annons
 

I skön kontrast till det färgstarka måleriet står de tvära och i flera fall kvadratiska skulpturerna.
– Jag är kantig av mig, säger Kent Viberg och den dubbelbottnade och humoristiska tonen fortsätter.

– Det är jäkligt trevligt här, summerar Loffe och syftar antagligen även på Galleri SK som nu är den senaste kulturupplevelsen i Landskrona med sitt runda rum, vitkalkade väggar och sex meter i tak.
– Jag tar med trombonen till invigningen och bjuder på en fanfar, avslutar Janne ”Loffe” Carlsson och den som vill höra den bör vara på plats vid 13-tiden. Utställningen pågår till den 19 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser