Annons

Klart med turer till KöpenhamnVen-Trafiken har bildat dansk dotterbolag

På onsdagen blev det klart att det åter kommer att gå båtturer mellan Landskrona och Köpenhamn. Ven-Trafiken AB har bildat det danska dotterbolaget Hven-Trafikken ApS till följd av att rederiet Spar Shipping erbjudit Ven-Trafiken att förvärva linjen Köpenhamn-Ven samt passagerarfartyget m/s Jeppe som är systerfartyg till Ven-Trafikens m/s Norreborg.
Förvärvet kommer inte att innebära någon större förändring av trafiken mellan Köpenhamn och Ven, då verksamheten fortfarande kommer att drivas från Köpenhamn med samma personal som förut. Däremot kommer m/s Jeppe redan nu i sommar att segla ett antal extra bokningsbara turer mellan Landskrona och Köpenhamn, säger Bosse Lundgren (FP), ordförande i Ven-Trafiken AB och Hven-Trafikken ApS.
Passagerarfartyget som i Köpenhamn lägger till vid Havnegade alldeles intill Nyhamn kommer under sommartid att göra en daglig tur och retur resa till Ven.
Sen tänker vi oss en handfull turer i sommar från Landskrona. Hur många och exakt när, får jag återkomma med, säger Ven-Trafikens vd Magnus Anderson.
Linjen Köpenhamn-Ven har tidigare år fraktat cirka 13 000 passagerare tur och retur och kapacitet finns att öka.
– Redan på lördag går premiärturen och hittills är cirka 100 personer inbokade. Båten tar 240 personer.
Affären uppgår till 4,8 miljoner danska kronor.

Vad gäller eventuella reguljära turer mellan Landskrona och Köpenhamn biföll de borgerliga en motion från socialdemokraterna på torsdagens kommunstyrelsemöte som gick ut på att man ska undersöka möjligheterna för en fast båtförbindelse mellan de båda städerna.
– Detta kräver mer underlag men vi är klart intresserade av att vara en part i detta, avslutar Magnus Anderson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser