Annons

Nya grepp av ArbetsförmedlingenNy restaurang söker personal på rekryteringsmässa

Arbetsförmedlingen i Landskrona testar nya metoder för att få arbetssökanden ut i jobb. Det senaste är att man arrangerar rekryteringsträffar där företag som söker arbetskraft får chansen att presentera sig för arbetslösa och sedan intervjua dessa kort. På onsdagseftermiddagen var ett telemarketingföretag från Helsingborg samt en blivande krögare i Landskrona på plats för att försöka hitta nya medarbetare.
– Vi har kört ett par år i Helsingborg tidigare och har nu valt att testa även i Landskrona, säger Nina Hedberg på Arbetsförmedlingen.
– Vi vill visa företagen i Landskrona ett kostnadseffektivt sätt att hitta nya arbetstagare. Här får arbetsgivarna snabbt ett hum om personerna som söker jobben.
Och visst går det undan bland borden. Den ena avlöser den andra i stolen för arbetssökanden.
– Det är nästan att jämföra med speed-dating, säger Nina Hedberg med ett leende.
I samband med rekryteringsträffen kom nyheten att en hamburgerrestaurang inom kort slår upp portarna i Landskrona och en av delägarna, My Ljungberg var på träffen för att intervjua potentiella medarbetare.
– Det är en fantastisk idé att arrangera rekryteringsträffar. Mycket positivt, säger Ljungberg som öppnar Plan B burgers and beers tillsammans med kollegan Erika Malmström.
– Vi öppnar vid Rådhustorget den första juli och kommer att ha hemgjorda hamburgare och andra lättare rätter, allt i möjligaste mån gjort på lokala råvaror. Dessutom har vi ansökt om alkoholtillstånd vilket innebär att man ska kunna ta en öl eller ett glas vin till maten. Därför söker vi nu personal med serveringsvana, säger den blivande restaurangägaren.
– Vi skulle egentligen slå upp portarna tidigare men renoveringen av lokalen tog längre tid än beräknat.
En av de cirka 40 arbetssökanden som tog tillfället i akt att söka jobb var 22-åriga Ginny Rosqvist.
– Jag jobbar extra på dagis och på Subway i Malmö men skulle gärna vilja ha ett riktigt jobb i Landskrona, säger Rosqvist som är på rekryteringsträff för första gången.
– Jag tycker att idéen med sådana träffar är spännande. Jag kände direkt att det var lika bra att vara på hugget, sade deltagaren innan hon satte sig till bords för ett samtal med My Ljungberg.
Redan den 27 maj arrangerar Arbetsförmedlingen nästa rekryteringsträff och då kommer ett bemanningsföretag att finnas på plats. Nina Hedberg ser dock gärna att fler företagare hör av sig.
Min förhoppning är att man blandar olika branscher vid träffarna. På så vis kan de arbetssökande vidga sina vyer och eventuellt söka jobb som de normalt inte skulle söka annars, säger arbetsförmedlaren och hävdar att även större företag kan komma på tal, bland annat DSV.
– Vi har en person som jobbar med DSV och det är inte omöjligt att de också dyker upp på en liknande träff.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser