Annons

Nej till flera utbildningar

Fyra fristående utbildningsanordnare har ansökt om att få starta gymnasieutbildningar i Landskrona om totalt 150 platser årligen. Ljud och Bildskolan i Landskrona önskar starta estetiska programmet och teknikprogrammet, Humanus vill utöka med nya inriktningar inom ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet, Landskrona praktiska gymnasium vill breda sin skola med industritekniskaprogrammet samt Lernia College i Kävlinge ansöker om att få starta upp vård- och omsorgsprogrammet och ekonomiprogrammet. Samtliga ansökningar med två undantag ställer sig direktionen negativ till med tanke på konsekvenserna för de kommunala skolornas elevunderlag. Undantagen är två inriktningar på Humanus som den kommunala skolan inte anordnar. De två inriktningarna är inom samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation samt det humanistiska programmet.
Skolinspektionen kräver en konsekvensbeskrivning av kommunen. Ett ja till tillstånd för dessa friskoleansökningar skulle få ordentliga negativa konsekvenser för kommunens skolor. Det finns inte elevunderlag de närmaste åren för nya skolor utöver de kommunala och fristående vi redan har på gymnasiesidan, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser