Annons

Bank överger kontanthantering

Som bäst funderar Nordea på att lämna sina centralt belägna banklokaler i Landskrona för att istället sätta sig i ett annex till stadshuset. Förklaringen som hittills getts är att man inte bedriver bankärenden idag som tidigare. Ytterligare ett belägg för detta kom på måndagen då Swedbank i Landskrona aviserade att man från och med den 5 september inte kommer att ha någon kontanthantering i sina kassor.
– Det handlar om tryggheten i samhället, förklarar kontorschef Per Skånberg. Lokalkontoret verkar redan för att minska mängden kontanter i samhället, bland annat genom att tillsammans med polisen, kommunen och de andra bankerna driva projektet ”Kontantfritt Landskrona”.

Kvar i höst blir dock uttagsautomaterna och insättningar av sedlar och mynt kommer man att kunna göra via bankens insättningsautomater i entrén.
– Att ta ut kontanter i kassorna har också inneburit risker för våra kunder. I december hade vi tre kunder, som tog ut pengar vid kassorna och som sedan blev rånade när de väl lämnat banken, betonar Per Skånberg.

Annons
 

Det är alltså enbart bankkort som gäller från och med den 5 september. För den stora merparten av Swedbanks kunder innebär det ingen förändring.
– Det är ett fåtal som inte använder sig av kort numera, påpekar Per Skånberg som redan informerat kommunens politiker och tjänstemän om den beslutade förändringen av kontanthanteringen.
– Vi har även haft ett möte med representanter för PRO, säger bankchefen och håller dörren öppen även för andra som ställer sig frågande för hur det ska klara tillvaron utan kontanter.
– Det är bara till att komma in på bankkontoret, så ställer vi självfallet upp med kontantsmarta tips.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser