Annons

Emil och Alfred vinnare på Ullbergstrofén

Under helgen har Ullbergstrofén i Göteborg simmats i Valhallabadets 25m och 50m bassäng. En tävling med deltagande från både Svergie, Norge och Finland. Landskrona Simsällskap hade 18 simmare på plats.

En stor LS trupp var på plats under helgens stortävling Ullbergstrofén. Ett nytt och annorlunda upplägg på tävlingen där simmarna får simma försök i 50m bassäng och på kvällen final i 25m bassäng. Det var två grabbar från LS som dominerade i Valhallabadets bassänger.

Annons
 

Emil Hassling, -00, var på hugget ordentligt i Göteborg och det var på frisimsdistanseran han var klart vassast. På 50m frisim sänkte han sitt personliga rekord när han vann med tiden 31.86. Även dubbla distansen vann han och i överlägsen stil. Tiden blev 1.09.71. Tredje segern kom på 50m bröstsim. Med en fenomenal andra halva på loppet segrade han på fina 40.86. Emil Hassling gjorde även bra lopp på 50m ryggsim och 100m bröstsim där han blev tvåa i båda loppen.

Alfred Christensson, -98, var andra Landskronasimmare att stå överst på prispallen. 13-åringen hade en gyllene helg och med en kanonspurt på 100m frisim såg han till att vinna grenen på nya personliga rekordet 1.00.89. Andra segern kom på specialdistansen 50m fjärilsim där han krossade allt motstånd och simmade in på vassa 29.62. Alfred såg till att placera sig på pallen på ytterligare tre lopp. På 100m fjärilsim blev han tvåa med tiuden 1.08.29. Han blev även tvåa på 200m frisim och på sprintdistansen 50m frisim blev han delad trea med tiden 28.67.

Lovisa Klarén, -92, hade även hon en fin helg med många bra simningar i bagaget. Bäst gick det på 100m ryggsim där hon gjorde en tuff satsning från början som räckte till en fin andra plats. Tiden hon noterade var 1.05.14. På halva distansen såg det ut som en ädlare valör men slarv i vändningen resulterade i en tredjeplats och 30.39 som sluttid. Lovisa simmade även final på 50m frisim där hon blev sexa med tiden 27.53.

Fjärilsimmaren Johan Norén, -86, går från klarhet till klarhet och hade två riktigt bra finallopp i helgen. Bäst gick det på paradgrenen 200m fjärilsim där han slog till med 2.13.25 vilket räckte till en tredjeplats. Johan simmade även final på halva distansen där han blev sjua och godkända 1.00.44.

Ullbergstrofén har alltid bra konkurrens och med årets nya upplägg blev det en annorlunda tävling för våra simmare. Starkt att ha fyra olika simmare som tar medaljer och presterar på topp, säger chefstränare Alexander Ström.

Caroline Anderrson-Ekström, -94, simmade många bra lopp under helgen där 100m fjärilsim var det lopp som stod ut mest. I finalen slog hon nytt personligt rekord och noterade under 1.06 för första gången. Nya perset blev 1.05.78 vilket resulterade i en fjärdeplats. Carro simmade även final på 50m fjärilsim där hon blev sexa.

Filip Tretonius, -99, hade tufft motstånd med ett år äldre men lyckades ta sig till final på 200m ryggsim och simmade där till sig en fin sjätteplats med tiden 2.48.55

Salim Celkovic, -98, visade att han är på frammarsch på bröstsim. Han tog sig till final på både 100m bröstsim och dubbla distansen 200m bröstsim. På den längre distansen slog han sig in som sjua med personliga rekordet 3.11.33. På halva distansen blev han åtta med fina 1.29.07.

Sista finalsimmaren från LS blev Adam Schön-Svensson, -91, som simmade sin första tävling för Landskrona sedan bytet från Malmö. Han tog sig till final på 50m frisim där han  blev åtta på tiden 25.05.

Tio simmare till var i vattnet från LS och presterade bra tider och många personliga rekord.

Hela tävlingen har varit lyckad med många bra resultat i bagaget, summerar Alexander Ström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser