Annons

Spetsutbildningar på grundskolan ska locka elever från hela landet

Hösten 2012 startar försök med spetsklasser för elever i årskurs 7-9. Detta är något utbildningsnämnden i Landskrona vill haka på och man har nu uppdragit åt förvaltningen att arbeta fram en ansökan. Meningen är att elever på spetsutbildningarna ska kunna läsa och få betyg i gymnasiekurser.

Spetsutbildningen ska gälla något eller några av ämnena engelska, matematik, naturorienterande ämnen (biologi, fysik eller kemi), samhällsorienterande ämnen (geografi, historia, religionskunskap eller samhällskunskap) eller språkval. Tester och prov används som underlag för beslut om urval och antagning till spetsutbildningen.

Annons
 

Redan idag erbjuder Sandåkerskolan i Häljarp i samarbete med Allvar Gullstrandgymnasiet i Landskrona en NO-profil med kurser på gymnasienivå.
– Vi stolta över att erbjuda Landskronas elever en spetsutbildning i naturvetenskapliga ämnen på Sandåkerskolan. Där får eleverna fördjupa sina ämneskunskaper och utmanas i sin kunskapsinhämtning. Nu hoppas vi att elever från hela landet ska få möjlighet att söka till vår spetsutbildning, säger utbildningsnämndens ordförande, Lisa Flinth (FP).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser