Annons

Väktarutbildning ska leda till jobbKommun, skola och väktarbranschen gläds åt den nya utbildningsmöjligheten. Här representerade av kommunalråd Torkild Strandberg, rektor Mikael Thunberg, arbetslagsledare Marie Kniest samt Götahus Bevaknings vd Andre Varga.

Som en av landets första skolor erbjuder Barn- och Fritidsprogrammet på Selma Lagerlöfgymnasiet från och med i höst väktarutbildning. På Landskronas gymnasieskolor pågår arbetet med att förbereda sig för den nya gymnasiereformen, Gy2011 och på Selma Lagerlöfgymnasiet sker en del förändringar i skolans fyra yrkesprogram.
– Jag vill poängtera att även om våra program ofta leder direkt till jobb så ger de även möjlighet till fortsatta studier, framhåller rektor Mikael Thunberg, rädd för att detta ska komma bort när han i nästa andetag berättar om efterfrågan på arbetsmarknaden för väktare.
– På Säkerhetsgymnasiet i Kista får 100 procent av eleverna arbete efter avslutad utbildning, vi kan väl hoppas på något liknande här.

På Tech Futurum i Landskrona fanns tidigare en kvalificerad bevakningsutbildning.
– Vi tyckte det var väldigt synd när den lades ner, men gläds nu mycket åt att nya möjligheter skapas, säger Andre Varga, vd för Götahus Bevakning.
– Jag tror att vår bransch kommer att växa explosionsartat, säger han och ser redan synergieffekter mellan skolans utbildningar.
– Exempelvis tror jag att det nya Hotell- och turismprogrammet, kan dra nytta av våra kunskaper. Då jag i framtiden ser att vi blir mer serviceinriktade, exempelvis med väktare nattetid i hotellreceptionerna men även som värdar i städer och bostadsområden.
I dag har Götahus Bevakning cirka hundra anställda i västra Skåne och vd:n tror på framtiden.
– Det är inte omöjligt att vi dubblat vår verksamhet inom något års tid.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser