Annons

Fullmäktige kan avgöra fastighetsaffärer

Socialdemokraterna vill riva upp beslutet som ger Landskronahem möjlighet att sälja upp till 250 lägenheter utan att först underställa beslutet kommunfullmäktige.
Det var 2008 som fullmäktige fattade sitt beslut och anledningen då var att förenkla för Landskronahem att göra strukturaffärer för att finansiera bland annat ett ökat underhåll.
– Fullmäktiges beslut då utgick från att bolagets styrelse fattade sådana beslut i enighet, nu är bilden en annan, förklarar Niklas Karlsson (S) som tillsammans med partikamraten Roy Wernberg lämnat in en motion i ärendet.
I dag kan beslutet istället underlätta för kommunledningen att på ett enkelt sätt sälja ut Landskronahem, allt i akt och mening för att finansiera upprustningar på Öster. Vi tycker inte att Landskronahems hyresgäster ska betala bostadsutveckling i centrum och på Öster. Därför anser vi att eventuella försäljningar skall underställas fullmäktige.
Samma motion har lämnats in tidigare, men då fått tummen ner i fullmäktige.
– Men nu har förutsättningarna ändrats efter det att Sverigedemokraterna tydligt sagt sig vara emot en utförsäljning, därför lägger vi motionen på nytt, avslutar Niklas Karlsson som nu räknar med att det finns en majoritet för förslaget i fullmäktige.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser